Elever i Nordanstig bygger bro

Uppdaterad
Publicerad

Under den närmaste månaden ska alla elever i Nordanstigs kommun färdas hundra år tillbaka i tiden och meningen är att de ska lära sig historia, musik och hantverk.

Under den närmaste månaden ska alla elever i Nordanstigs kommun färdas hundra år tillbaka i tiden. Meningen är att de ska lära sig historia, musik och hantverk, men också att tillverka någonting som har betydelse för hela kommunen. 

Det är stor aktivitet på blomkruksfabriken i Gränsfors. Först ut att prova på de gamla hantverken är årskurs sju från Bergsjö skola.

-  Det är jättekul, säger Elsa Carlsson, åk 7 Bergsjö skola.

Under en månads tid ska alla elever från förskolan till nian få tillbringa två dagar i Gränsfors för att lära sig hur det kunde vara för hundra år sedan. Förutom byns historia ska de också lära sig att smida och snickra.

Resultatet som alla Nordanstigs elever ska ha varit med att bygga har också ett symbolvärde för hela kommunen.

– Genom att elever från olika skolor får mötas i Gränsfors och göra någonting tillsammans är ett symbolvärde. Vi känner att vi behöver en bro för att bygga kontakten mellan våra i byar, säger Eva Klang, rektor åk 7-9, Bergsjö skola.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.