Elvis låtar i ny succémusikal

Uppdaterad
Publicerad

BORLÄNGE På fredag är det premiär på Borlänge musikteaters All Shook Up en kassasuccé som redan har sålt 4600 biljetter och efterfrågan fortsätter. Det är en musikal med ledorden glädje och rock' n' roll.

All Shook Up är en musikal baserad på Elvis Presleys låtar och det är första gången musikalen spelas i Sverige. Historien handlar om en ung rebell kommer till en stad där all fysisk kontakt är förbjuden och vänder upp och ner på allt var ordning och lag heter.

Den snygga rebellen spelas av Jacob Nilsson – en lovande talang som tolkar Elvis hitsen på sitt eget vis och sopar banan med Elvis tidigare tolkning C´mon Everybody. Han är inte direkt någon nybörjare utan har varit med tre tidigare musikal uppsättningar, även dom i 50-tals stil.

– Jag älskar allt som har med musik att göra, men jag är inte alls nervös inför premiären utan vill bara upp på scen och köra. Förhoppningsvis så är det inte det sista ni ser av mig utan jag kommer att dyka upp på någon scen någonstans. Självklart vill jag stå på en stor scen någonstans och se världen, säger Jacob Nilsson.

Det har varit en lång resa fram till idag innan alla bitar fanns på plats och den senaste tiden har bestått av många repetitioner för att få ljus, ljud och alla på scen att stämma överrens. Inför premiären är ensemblen laddad.

– Det känns roligt och självklart så är vi väldigt förväntansfulla. Det har var mycket rep, men allt hårt jobb har lönat sig, säger Anna Frisk.

Hon spelar tjejen som jobbar med sin pappa i ett garage. Hon faller för den snygga rebellen, men han visar inget intresse. Då drar hon till knepet att klä ut sig till kille för att lära känna honom och resultatet blir musikalens utgång. Riktigt var vi kommer att se henne i framtiden är oklart, men hon släpper inte musiken i första taget.

Borlänge Musikteater sätter varje höst upp en produktion, det är ett evenemang som alltid lockar många besökare. Årets musikal spelas fram till den 15 oktober i Borlänge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.