EM rena familjefesten

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår EM i Dragracing i Tierp Arena. Med och tävlar är Ulf Leander från Alfta i Hälsingland med sitt team som tidigare har vunnit EM fyra gånger.

Under fyra dagar pågår en av deltävlingarna i EM i dragracing på Tierp Arena. Drygt 240 bilar och motorcyklar startar i tävlingen där två ekipage åt gången tävlar på en bana som är 400 m lång.

Vi träffade Ulf Leander och hans team efter hans första start i tävlingen.

– Vi tog nog i lite för mycket så att däcken började slira, men vi såg att motorn och bilen har kapacitet att gå riktigt fort här i helgen, säger han.

Det är mycket som ska servas på bilen mellan starterna. Ett team på fyra personer kontrollerar bland annat motorn, kopplingen och växellådan.

Hela familjen på plats

Intresset för dragracing är något som alla i familjen Leander delar.

– Det är jättekul och barnen är infödda i det här. De har varit med sedan de var några månader gamla och nu kör de Junior Dragster. Det är lite speciellt att alla är här och åker, säger Ulf Leander.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.