Falu Energi och Vatten är årets fjärrvärmeföretag

Uppdaterad
Publicerad

Falu Energi och Vatten tog på tisdagen hem titeln Årets Fjärrvärmeföretag, vid Fjärrvärmemässan som just nu pågår på Elmia i Jönköping.

En jury bestående av representanter från Svensk Fjärrvärme och Svensk Fjärrvärmes expertråd har bedömt de åtta företag som varit nominerade. Alla nominerade har på ett eller flera sätt aktivt arbetat för att närma sig visionen men Falu Energi & vatten är ett företag som mer än något annat har gått före i alla riktningar enligt juryns bedömning.

Bland annat lyfter juryn fram att Falu Energi och erbjuder prislistor med flera prisalternativ och miljömärkt fjärrvärme. Att bolaget letar upp värme som redan finns exempelvis genom att utveckla bioenergikombinat. Att de bjuder in kunder och andra intressenter till samverkan för ett hållbart energisystem genom att delta i kunddialogmodellen Prisdialogen, utveckla regionalt fjärrvärmenät och att samarbeta med lokala bränsleleverantörer

Det vinnande företaget kommer under ett år att få använda sig av symbolen ”Årets Fjärrvärmeföretag” i sin kommunikation och även exponeras på Svensk Fjärrvärmes webbplats under ett år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.