Foto: TT Nyhetsbyrån

Får löneavdrag för surfande på arbetstid

Uppdaterad
Publicerad

En handläggare vid Försäkringskassan i Gävle straffas med 15 dagars löneavdrag för att ha besökt ett hundratal internetsajter utan koppling till arbetsuppgifterna.

Handläggaren ska enligt en utredning varit inaktiv när hon skulle ha besvarat samtal från kunder. Enligt handläggaren har det berott på tekniska problem som hon har slagit larm om men inte fått gehör för.

Försäkringskassans personalansvarsnämnd konstaterar att handläggaren har besökt 112 sajter som inte varit arbetsrelaterade samt varit inaktiv många timmar. Försäkringskassan beslutade att straffa handläggaren med 15 löneavdrag.

Medier

Lika mycket Facebook som jobb

Ytterligare två handläggare anmäls på samma arbetsplats. En av dem ska under en period ha surfat på internet nästan lika mycket som vederbörande jobbat, mest på Facebook.

Förutom att kollegor blivit upprörda på grund av att arbetsbelastningen ökat så har beteendet även lett till telefonköer.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet