Gavlegårdarna säljer hundratals lägenheter

Publicerad

Det kommunala bostadsbolaget Gavlegårdarna har beslutat att sälja 737 lägenheter i Sätra och Bomhus nästa år.

Orsaken är att man vill få loss pengar för att bygga nya hyresfatsigheter. 

– De områden som vi säljer har attraktiva lägen och vi hoppas kunna hitta en seriös köpare, som vill fortsätta driva arbetet med bland annat stadsdelsförnyelse, säger Gavlegårdarnas VD Cathrine Holgersson.

Gavlegårdarna kommer även att efter försäljningen vara en stor fastighetsägare med nästan 70 % av hyresmarknaden i Gävle.

Försäljningen sker under förutsättning att Kommunfullmäktige i Gävle godkänner försäljningen.

-Gävle växer som stad vilket är väldigt positivt och fler bostäder behövs därför säljer vi för att kunna öka takten i bostadsbyggandet och frigöra kapital till nyproduktion, säger Cathrine Holgersson vd på Gavlegårdarna.

Fakta

Husen i Sätra byggdes 1965 innefattar totalt 398 lägenheter på adresserna Glimmervägen 5,7 Moränvägen 1-7 A-B, 9-11 samt Sicksackvägen 2,4,5-7, 9, 10, 13-15.

I Bomhus är det 339 lägenheter på adresserna Holmsundsallén 1-23 och Nygårdsvägen 4-10,12-22 och de husen byggdes mellan 1972-1973.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.