Greta blev kändis över en natt

Uppdaterad
Publicerad

Historien om äldreboendet Åkershems luciafirande i Borlänge har gjort succé i TV, i tidningar och på webben. Huvudpersonen Greta Malm har haft fullt upp med intervjuer med media och gratulationer från nära och kära sedan succéframträdandet som lucia i fredags.

– Jag förstår inte hur det blev så här stort, men jag är jätteglad att det skedde. Det är roligt för de andra som gick i luciatåget, de är också gamla, säger Greta Malm till SVT.

SVT Gävledalas inslag om luciatåget har setts av hundratusentals personer och Greta Malm har verkligen hamnat i rampljuset. Under måndagen intervjuades hon Lasse Bengtsson i Sveriges Radios P4 Extra och hon har även blivit uppmärksammad av kvällstidningarna.

–Jag är alldeles slut nu, men det är roligt att man får vara med, det händer juh inget annat här, säger Greta till P4 Extra.

Sedan inslaget sändes i SVT i fredags har Greta inte fått en lugn stund.

–Jag är så glad att jag får vara med, det är underbart. Alla har grattat mig och jag har fått mycket telefonsamtal hit också, säger Greta.

Se inslaget med Greta Malm och luciatåget på Åkershem i Borlänge här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.