Han ska göra klassikern på ett dygn

Uppdaterad
Publicerad

Lars Erlman i Leksand, är en före detta kock, som för några år sedan både arbetade och drack för mycket.

Men han har sadlat om och sedan i sommar tränar han på heltid för att genomföra en svensk klassiker – på ett enda dygn.

Den svenska klassikern består av Vasaloppet, Vansbrosimmet, Lidingöloppet och Vätternrundan.

Vansbrosimningen

Den här nya utmaningen har han gett sig själv för att ha ett stort mål att fokusera på i sin nya livsstil, som bryter mot tidigare problem med alkohol.

När han första gången insåg att han drack för mycket valde han att vara nykter i 17 månader.

– Jag har sett mig som nykter alkoholist i fyra år nu. Jag har varit på mycket fest tidigare och varit typen som är fullast på festen, säger Lars Erlman.

Efter de 17 månaderna utan alkohol testade Lars att dricka igen, men då gick det snabbt utför. Och efter ett ultimatum från frun bestämde han sig för att sluta helt och lägga om sin livsstil.

Nu tränar han för att klara den enorma utmaningen att beta av en svensk klassiker på ett ynka dygn.

Så här är tanken att klassikerdygnet kommer att se ut: Lars startar i Motala med Vätternrundan klockan 12 på dagen den fjärde juli. Efter 30 mil på cykel tar helikoptern honom till Lidingö där han ska springa 3 mil. Sen åker han vidare upp till Sälen och å han hoppas kunna starta på rullskidor vid 3-tiden på natten mot Mora. Sen avslutar han sitt motionsdygn genom att simma Vansbrosimmet på den riktiga tävlingsdagen, alltså den femte juli.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vansbrosimningen

Mer i ämnet