Här får 55-plussarna egen mässa

Uppdaterad
Publicerad

I Rättvik vill kommunen locka 55-plussare att hitta nya kontakter och aktiviteter.

På fredagen hölls en mässa för att locka folk i alla åldrar, fast kanske främst 55-plussare, till ett 30-tal utställare i församlingshemmet i centrala Rättvik.

Vattengympagänget i Rättvis reumatikerförening var en av många aktiviteter som presenterades, och en av tankarna är att alla som vill ska kunna hitta ny gemenskap och nya aktiviteter att trivas med.

– Vi vill skapa både små och större mötesplatser och möjligheter till social gemenskap, säger kommunens hälsostrateg Irené Sturve, som också kunde berätta att det redan är bestämt att mässan får en fortsättning nästa år.

Rättvik står för en av landets äldsta befolkningar. Att behålla livskvaliteten upp i åren är en av ledstjärnorna  i ett processarbete som startade i kommunen för två år sedan, och som den nya mässan är en del i.

Bland aktiviteterna fanns räddningstjänsten som lärde ut hjärt- och lungräddning, och polisen som knöt nya kontakter med en del av besökarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.