Här finns i Buddha i snöform

Uppdaterad
Publicerad

Snö funkar inte bara till skidåkning, det går lika bra att göra konst av snöflingorna.

Flera snöskulpturer har de senaste dagarna byggts upp för att pryda Falun. Det är privatpersoner som har inspirerats av den senaste tidens snömängder och begett sig ut för att skapa konst av flingorna.

En som har släppt loss kreativiteten är Jonathan Beauregard, som står bakom en Buddha-staty i snö, i området övre Norslund.

– Det är helt makalöst, alla stannar och bilar backar tillbaka för att titta.

När Gävledala spanar in snöskulpturerna är Jonathan i full färd med att designa ett lejon, som ska ligga bakom Buddha-statyn.

Förutom dessa två har privatpersoner också byggt snöskulpturer av bland andra, Selma Lagerlöf, och ett stort troll på andra sidan stan, i Bojsenburg. Dessvärre töade de bort i mildvädret.

Jonathans Buddah tog sex timmar att bygga upp, men har sedan finjusterats och putsats på i flera omgångar.

I dag finns det flera stora snöskulpturtävlingar både i Sverige och utomlands. Jonathan siktar dock inte på någon tävling, däremot är sannolikheten stor att han gör fler statyer som kan pryda Falun.

– Hela staden är involverad nu så det är bara att gilla läget och börja skotta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.