Foto: från CATYs blogg

Hon driver en av Sveriges större bloggar

Uppdaterad
Publicerad

En av hennes hjärtefrågor är att få bort näthatet bland bloggarna.

 -Det är dags för alla unga människor, framför allt tjejer, att ta mer plats och våga vara sig själva. Det menar Katarina Testad, alias CATY, från Insjön som driver en av Sveriges större bloggar.

CATY har många järn i elden. Hon designar kläder, skriver musik och driver bloggen, och bloggen bara växt och växt. Hon fotograferar och skriver om vad som händer i hennes liv. Idag har hon drygt 30 000 läsare i veckan och hon försörjer sig genom bloggen.

Katarina Testad är född och uppvuxen i Insjön, men det är i Leksand hon har spenderat mestadels av tonårstiden.

-Jag älskar Insjön och Leksand och hela Dalarna!

Caty säger att det finns mycket avundsjuka, dålig stämning och elaka attityder i bloggarna idag. Därför startade hon ett nätverk med några andra bloggare som går ut på att man ska samarbeta och lyfta varann istället. Och trots att Caty skriver mycket om utseende menar hon att det är viktigt att ha sin egna stil, och hon ser sig själv som en förebild för sina läsare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.