Internationella möjligheter ska locka fler till skogen

Uppdaterad
Publicerad

Skogsindustrin innebär inte bara hårt arbete i skog och mark, det handlar också om snabba möten, resor och internationell karriär.

Det vill branschorganisationen Skogsindustrierna berätta när de gästar gymnasieelever i Dalarna som snart står i begrepp att ge sig ut i världen.

Skogsindustrierna menar att eftersom en stor del av produktionen går på export, behövs det människor från skogsbolagen på plats i kundländerna.

– Många kanske tänker att man bara är ute i skogen och sitter i skogsmaskin. Det är det delvis, men det finns mycket mer man kan göra inom skogsindustrin, säger Sara Karlsson.

Många nybakade studenter ger sig ut i världen och reser när de har fått studentmössan i hand.

Att kunna resa inom skogsbranschen låter lockande, tyckte flera elever.

– Jag har funderat rätt mycket på internationella saker och så. Men det här var något nytt, säger Emma Jansson, elev på Lugnetgymnasiet i Falun.

– Det lät väldigt roligt. Pappa jobbar i skogsindustrin, men nu fick vi en större bild av hur stort det egentligen är, säger Kajsa Mattsson, elev på Lugnetgymnasiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.