Internationellt besök på velodromen

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges enda inomhusvelodrom för cykel finns i Falun och nu börjar den dra till sig besökare även från våra grannländer.

På onsdagen började ett träningsläger i cykel på landslagsnivå som kan bli starten för ett större samarbete mellan länderna runt Östersjön.

Det är närmare ett tjugotal cyklister som nu turas om att cykla runt Faluvelodromen för att finslipa tekniken. Och förutom svenskar är det även besökare från Finland, Estland och Lettland som lockats av att kunna träna inomhus trots att det är mitt i vintern.

Och för en av eldsjälarna bakom velodromen känns det bra att även våra närmsta grannar nu upptäckt den. Och kanske kommer det bli ännu mer cykelsamarbete mellan de här länderna – man siktar mot en Baltic Tour.

– Jag hoppas det blir redan till nästa år, vi har fört diskussioner mellan alla nationella coacher runt Östersjön och även i nordiska cykelförbundet, så det är en diskussion som pågår och vi hoppas på beslut under året, säger elitcykeltränare Lars-Åke Östlin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.