Jägarna hotar med följder

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet om att Naturvårdsverket inte tillåter jakt på några andra vargar, istället för dem i Våmådalsreviret som jägarna vill skona, upprör. Om beslutet inte ändras hotar man med konsekvenser.

Beskedet från Naturvårdsverket igår föll inte i god jord hos ägarna. Missnöjet hos Johan Frost och hans jaktkollegor i Våmådalsreviret som sträcker sig melklan orsa och Älvdalen är stort.

– Jag begriper inte hus man resonerar på Naturvårdsverket. När man inte samarbetar då blir det konsekvenser, säger Johan Frost.

GD

Senast jägarna gick ut i protest mot vargpolitiken var eftersöksstrejken förra året. Om så kommer att ske även denna gång återstår att se.

Anledningen till att naturvårdsverket inte vill låta jägarna  skjuta andra vargar istället för de i Våmådale är att man behöver restrerande vargpar för att lyckas med den planerade utsättningen av djurparksvalpar.

Igår kväll hade jägarna möte och beslutet att bevara Våmådalsvargarna och istället föreslå jakt i Fulufjällsreviret eller Gimmenreviret står fast.

Vad som nu händer framöver är oklart. men läget verkar inte helt låst. Naturvårdsverket säger idag till Gävledala att man  diskuterar frågan om Våmådalen internt.

Innan veckan är slut kommer man att höra av sig till jägarna igen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

GD

Mer i ämnet