Foto: TT Nyhetsbyrån

Jakt på sommarjobb redan i jul

Publicerad

Det är juletid. Skinka och klappar väntar.

Men redan nu uppmanar Arbetsförmedlingen (AF) ungdomar till att börja tänka på sommarjobbet.

Arbetsförmedlingen lanserar mitt i julruschen en sommarjobbsapp som riktas direkt till ungdomar.

TT: Är det så lämplig tid?

– Det är ju så att vi lanserar appen i början på det nya året. Just nu kan man inte ladda ner den. Men när vi är inne på 2015 då är det dags att börja kika på sommarjobben helt enkelt. Därför tycker vi att det är bra att den börjar lanseras i början av nästa år, säger Susanna Westgren som jobbar med internetfrågor och sociala medier på Arbetsförmedlingen.

Med sommarjobbsappen hoppas AF hitta en ny kontaktyta mellan arbetssökande ungdomar och arbetsgivare.

– Den är tänkt att fungera som en brygga mellan arbetssökare och arbetsgivare. Vi vet ju att väldigt många ungdomar i mycket hög grad använder sig av appar, då är det viktigt att vi finns där målgruppen finns.

Redan nu informeras arbetsgivarna om att appen kommer och att man där kan märka ut lediga jobb som sommarjobb och som intresserade ungdomar senare kan söka.

– Först måste vi få in innehåll i appen innan vi går ut till ungdomarna. Där kommer sommarjobben att finnas och man kan lägga in sitt CV, säger Westgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.