Jon Persson laddar för sista säsongen med SUIF

Uppdaterad
Publicerad

På fredag startat SM-slutspelet i pingis och den här veckan filar SUIF extra på tekniken hemma i Söderhamn.

Först väntar Österlens BTK i den första av tre slutspelsmatcher. Trots att SUIF har vunnit säsongens ligamatcher mot Österlen så är spelarna inställda på att kämpa. Under dagarna fram till matchen har fysträningen trappats ner till förmån för teknikträning.

– Alla i laget känns rätt heta så det känns att vi alla tagit ett kliv. Vi är bättre än förra året, men risken är väl att dom spelar minst lika bra som förra året, så det blir nog tufft, säger Hampus Nordberg.

Blir utlandsproffs

Jon Persson har skrivit på kontrakt med franska Valliante Angers och kommer till hösten att bli utlandsproffs. Nio säsonger har de blivit med SUIF, med bland annat ett SM-guld. Så det är med visst vemod han tar nästa steg i karriären.

– Det kändes som att det var läge att ta det här steget, det känns bra. Men det kommer samtidigt att kännas konstigt nästa år att inte följa med på bortamatcher med SUIF, säger Jon Persson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.