Brand i Ockelbo -två till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Det började brinna i en villa i Ockelbo på fredagsmorgonen. Två personer har förts till sjukhus och två byggnader är totalförstörda.

Två personer, en kvinna och hennes barn, har förts till sjukhus med rökskador efter en villabrand i Ockelbo på fredagsmorgonen.

Branden började strax före klockan fem på morgonen och vid sjutiden rapporterades om kraftiga explosioner på platsen. Branden har även spridit sig till den intilliggande ladugården och båda byggnaderna är helt övertända.

Teknisk undersökning kan dröja

Vid niotiden på fredagsmorgonen ska räddningstjänsten ha fått branden under kontroll, och eftersläckningsarbete pågår på platsen. Det är fortfarande oklart vad som har orsakat branden.

– Det får polisens undersökningarna visa på, men det är en stor tragedi i vilket fall, säger Håkan Hjälm,räddningstjänstens inre befäl i Gävle till Gävledala.

Polisens vakthavande befäl i Gävleborg, Paul Edenström, säger till Gävledala på fredagsförmiddagen att den tekniska undersökningen kan komma att dröja.

– Vi väntar på att räddningstjänsten ska bli klara på platsen, så att vi kan börja jobba där, men det kan dröja i upp till några dagar på grund av att det är så varmt på platsen, säger Paul Edenström.

Personal från räddningstjänsten i Ockelbo, Sandviken, Bergby och Gävle har deltagit i släckningsarbetet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.