KAIS Mora satsar på guld

Uppdaterad
Publicerad

På söndag spelar innebandydamerna i KAIS Mora sin premiärmatch för säsongen – mot Sala på hemmaplan.

Mora har tappat en nyckelspelare men istället värvat ett halvdussin nya spelare. De kommer att kämpa för att äntligen ta hem guldet som varit så snubblande nära i flera år.

Ovanligt många nyförvärv har gjorts, sex nya spelare bland dem flera från utlandet – två från Finland och en från Tjeckien. Första matchen tillsammans blir nu på söndag och då ska alla helst ha hittat varandra.

– Jag har spelat i Tjeckiens bästa lag Herbadent SJM i flera år så jag är van att vinna guld, säger Martina Capkova. Målet för mig och de andra spelarna här är förstås att spela final i år också och vi ser fram emot den här säsongen.

Mora har haft guldvittring länge nu, men de tre senaste åren har ändå retligt slutat med brons, silver och brons igen. Efter att lagets fixstjärna Sara Kristoffersson tvingats avstå spel vilar ansvaret för den kommande säsongen på många nykomlingar.

– Vi blev trea förra året, säger lagkaptenen Martina Löf och det går inte att ta miste på att hon är lite besviken. Det är självklart att vi satsar på guld nu, men med så här många nya spelare kommer vi att behöva växa in i säsongen. Vi kommer inte vara på topp direkt men det ska bli spännande att dra igång serien så att vi ser lite grann var vi står, säger den förväntansfulla lagkaptenen i KAIS Mora Martina Löf.

Nu väntar hårdträning varje dag fram till säsongens första match.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.