Kärleksvecka ska hylla Sofia Hellqvist och prinsen

Uppdaterad
Publicerad

Den efterlängtade förlovningen mellan Fröken Sofia Hellqvist och Prins Carl Philip i somras väckte stor uppmärksamhet och glädje, inte minst i Sofias hembygd Ävldalen.

– Vi har verkligen väntat på det här, för Älvdalen innebär det förhoppningsvis startskottet för ytterligare en långsiktig satsning på besöksnäringen, säger Stefan Linde, kommundirektör, Älvdalens Kommun.

Ansökan om projektmedel

En ansökan om en förstudie är inlämnad till Region Dalarna. Förhoppningen är att förstudien ska leda till projektmedel så att Älvdalens Kommun kan utveckla och stärka evenemangsturismen i Norra Dalarna. Älvdalens Kommun har redan erfarenhet av stora evenemang, Älvdalens musik & motorfestival som är en årlig festival och lockar cirka 25 000 besökare till orten varje sommar, Idre Yran som lockar ett stort antal besökare till Idre under sommaren samt Särna festvecka som också den är en publikmagnet och inte minst arrangemang i samband med Vasaloppet. Men Älvdalens kommun kan nu eventuellt få ett till evenemang som kan locka turister, en vecka med arbetsnamnet ”Kärleksvecka” planeras nämligen.

Carl Philip och Sofia gifter sig

Vill hylla brudparet

Kort efter förlovningen den 27 juni började planer smidas för att göra något i samband med bröllopet mellan älvdalsbördiga Sofia Hellqvist och Prins Carl-Philip. En projektgrupp skapades, med representanter från kommunen, destinationsbolaget och näringslivet. Självklart ligger fokus 2015 på att hylla brudparet men kommunen är också intresserad av att locka både nationella och internationella besökare till Älvdalens kommun och hela Norra Dalarna genom utveckling av evenemangsturism.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Carl Philip och Sofia gifter sig

Mer i ämnet