Arkivbild. Mannen vårdas på Gävle sjukhus. Foto: Nyhetsbyrån TT

Höggs med kniv i bröstet

Uppdaterad
Publicerad

Bråket sägs gälla en hund som kvinnan sålt till mannen och hans sambo – en hund som hon ville ha tillbaka

Det var vid halv fyra-tiden natten mot fredagen som polis och ambulans larmades till Bollnäs. En 33-årig man hade skurits illa i magen med ett vasst föremål.

En 18-årig kvinna misstänktes först enligt polisen för att ha tagit sig in i mannens lägenhet genom att krossa en ruta och därefter ha skurit mannen i magen. Mannen blev så illa skadad att han fick föras till Gävle sjukhus med ambulans.

Enligt uppgifter till SVT Gävledala ska dock kvinnan ha fått tag i en morakniv i hallen och därefter ha huggit mannen djupt i bröstet.

Kvinnan som misstänks för att ha knivhuggit mannen var direkt efter brottet på fri fot, men greps av polisen under morgonen. Hon anhölls senare av åklagare.

Hon misstänks för grov misshandel, grovt hemfridsbrott samt olaga hot.

Polisen vill inte säga vad som kan ligga bakom knivattacken i Bollnäs, men enligt uppgifter till Gävledala så finns det redan tidigare en anmälan mot den 18-åriga kvinnan om att hon ska ha krossat samma fönsterruta vid ett annat tillfälle.

Bråket sägs gälla en hund som kvinnan sålt till mannen och hans sambo – en hund som hon nu vill ha tillbaka. Polisen bekräftar att bråket gäller just en hund.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.