Dalälvsresan – från Stora Skedvi om lokal mat

Uppdaterad
Publicerad

SVT Gävledala fortsätter sin resa utefter Dalälven, från källorna till havet – och i eftermiddag stod den lokalproducerade maten i fokus.

Programmet som sändes under tisdagseftermiddagen kan du se i efterhand genom att dra den vita ringen i playfönstret till början av sändningen.

I Stora Skedvi i Säters kommun har något av ett centrum för lokalproducerad mat växt fram. I direktsändningen i eftermiddags diskuteras just den lokala matens betydelse.

Dalarna – Dalälvsresan

Vi mötte bland andra Camilla Sparring från Svärdsjö som länge slagits hårt för närproducerad mat och för att skolor och äldreboenden ska servera mat av hög kvalitet som producerats i närområdet.

Det är reportern Lars-Gunnar Larsson och fotografen Anders Hellström som gör en resa under veckan ”Från källorna till havet”. Just den titeln – ”Från källorna till havet” är en välkänd bokserie från tidigt 1900-tal där bygderna kring Dalälven dokumenterades – från norska gränsen till kusten.

Den här veckan görs den resan i modern tappning och under måndagen sände SVT Gävledala direkt på webben från Orrskogens folkpark i Malung, som förbereder sig för Dansbandsveckan i Malung i juli.

Under veckan sänder även Gävledalas team direkt i Gomorron Sverige varje dag.

Följ Gävledalas resa – både på webben och i Gomorron Sverige – från källorna till havet.

Så här sänds ”Från källorna till havet”

Tisdag kl 0850 i SVT1 – från Älvarnas förening i Djurås

Tisdag kl 1500 på webben – från Stora Skedvi

Onsdag kl 0850 i SVT1 – från Avesta Art

Onsdag kl 1600 på webben – från speedwaystadion i Avesta

Torsdag kl 0850 i SVT1 – från Gysinge

Torsdag kl 1500 på webben – från Gysinge

Fredag kl 0850 i SVT1 – från Laxön i Älvkarleby

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Dalälvsresan

Mer i ämnet