Ung kvinna hittades död

Uppdaterad
Publicerad

Det var en 24-åring kvinna hemmahörande i Sandviken som hittades död på Nordost i Gävle på lördagskvällen. En 28-årig man är anhållen misstänkt för mord.

Enligt polisen skedde det misstänkta mordet i en lägenhet i bostadsområdet Nordost natten till lördagen, ungefär ett dygn tidigare än när polisen fick kännedom om mordet. Polisen vill däremot inte bekräfta att brottet skett i just den lägenhet som är avspärrad och undersökts av polisens tekniker. Enligt uppgifter tidningen Arbetarbladet handlar det om ett styckmord.

– Hur och var kvinnan hittades kan jag inte säga. Om jag skulle berätta det, så måste jag berätta om hela händelseförloppet, säger Peter Drake, kommunikationschef på polisen, till SVT Gävledala.

Mordet på Nordost

Den misstänkte mannen och den döda kvinnan har enligt polisen ingen parrelation med varandra och båda är sedan tidigare ostraffade. Carl Lindström är 28-åringens försvarare och enligt honom befinner sig den misstänkte just nu i ett chocktillstånd och han kan inte längre förhöras.

 – Min klient är i ett mycket dåligt skick just nu. Men han har lämnat vissa sakuppgifter till polisen, säger Carl Lindström till SVT Gävledala.

Har 28-åringen erkänt brottet han är misstänkt för?

– Som jag sa, han har lämnat vissa sakuppgifter, men mer än så kan jag inte säga i det här inledande skedet, säger Lindström.

På onsdagen ska en obduktion av kvinnan genomföras och under tisdagsmorgonen ska åklagare Ulf Back ta ställning till en häktningsframställan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Nordost

Mer i ämnet