Foto: Montage, Pontus Lundahl, Anna Thorbjörnsson, Fredrik Persson, Henrik Montgomery

Mando Diao, Miss Li, Moraeus och Keohane inviger VM

Uppdaterad
Publicerad

En storslagen gala i flera akter med tydligt dalafokus väntar när skid-VM i Falun invigs om 117 dagar.

Under fredagen släppte VM-delegationen i Falun detaljerna kring invigningen och de flesta på artistlistan är hämtade från länet. Borlängebandet Mando Diao kommer självklart att framför den officiella VM-låten Love Last Forever.

– Vi är väldigt glada för att Mando Diao kommer att spela låten live för första gången på en utearena i samband med invigningen. Dessutom har vi flera andra mycket duktiga musiker på plats, och merparten av dem kommer från Dalarna. Kalle Moraeus och Miss Li är två av de som kommer att bjuda på underhållningen under invigningsceremonin, säger Sven von Holst.

Dalarna – Skid-VM 2015

Förutom Manod Diao uppträder Kalle Moraeus med sitt band ”Hej Kalle” som också fungerar som husband, sopranen Maria Keohane från Smedjebacken uppträder, liksom borlängebördiga Miss Li, Orsa spelmän och så blir det folkdansare från hela Dalarna

På listan återfinns också LaGaylia Frazier och akrobaten Maria Zeniou.

Invigningsceremonin kommer att arrangeras i Lugnets uppfräschade backarena.

– Det är en väldigt bra underhållningsarena. Invigningen är viktig för oss som arrangör. Förhoppningen är att den ska skapa en bra start på hela evenemanget. Vi hoppas att all publik som kommer och ser invigningen trivs i den speciella miljön och atmosfären på Lugnet och att de vill komma tillbaka för att även uppleva tävlingarna under VM, säger Sven von Holst, vd på Falun2015.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Skid-VM 2015

Mer i ämnet