Minister lovar mer pengar till äldrevården

Publicerad

Under onsdagen fick äldreboendet Sofia Magdalena i Gävle besök av finansministern, som lovar 300 miljoner kronor på bland annat äldrevården i länet.

Det var med öppna armar som finansministern Magdalena Andersson hälsades välkommen till Gävle. Både boende och personal på Sofia Magdalena i Gävle hade sett fram emot mötet med den nya ministern.

Vad tycker du om att finansministern är här idag?

– Jo det är lite stohej! Det är trevligt att få träffa henne, säger Gunnel Rickegård som bor på äldreboendet.

Besöket gjordes som ett led i att presentera regeringens budgetsatsning för Gävleborg nästa år.

– Det handlar sammanlagt om 300 miljoner kronor för äldreomsorgen, skolan, sjukvården och utbildningar för personer som är arbetslösa berättar Magdalena Andersson. (S)

Oklart om budgeten går igenom

Men om regeringens satsningen med de utlovade pengarna kommer att hålla är högst osäkert. Regeringen har nämligen ingen majoritet i riksdagen och därför är det oklart om de kommer att få stöd för sin budget i riksdagen nästa vecka. Allt hänger på hur Sverigedemokraterna gör, hittills har Sverigedemokraterna signalerat att de inte tänker stödja regeringens budget. Det innebär att finansministerns lovar pengar som hon inte vet om hon kommer att ha.

Vad gör ni om ni inte får igenom budgeten?

– Det kommer vi naturligtvis att presentera den dagen om det är på det sättet men vi utgår från att budgeten kommer att gå igenom i riksdagen nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.