Foto: Daniel Wikdahl/SVT

Man anhållen för mord i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Ett mord har inträffat i Nordost i centrala Gävle. En man har gripits och sitter nu anhållen, misstänkt för brottet.

Polismyndigheten i Gävleborg har inlett en förundersökning gällande mord i centrala Gävle. Under natten har polisen inte kunnat lämna några ytterligare uppgifter kring händelsen, på grund av rådande utredningssekretess.

Förhör pågår

Just nu pågår flera förhör med personer som kan ha kännedom om det misstänkta mordet.

Mordet på Nordost

I övrigt är polisen mycket förtegen om vad som har hänt. Polisen vill inte berätta kön på den döda personen, och inte heller var det misstänkta mordet har inträffat eller när det ska ha skett, förutom att polisen fick kännedom om mordet vid halv elva på kvällen och att det därmed inträffade någon gång under lördagen.

– Vi kan inte säga mer i nuläget eftersom det pågår flera förhör med personer som vi vill ska vara blanka. Eventuellt kan vi gå ut med mer information under eftermiddagen, säger Peter Drake vid Gävleborgspolisen till SVT Gävledala.

Polisavspärrningar i bostadsområde

Det finns polisavspärrningar i ett bostadsområde i centrala Gävle där polisens tekniker är på plats och jobbar med utredningsarbetet. Undersökningar sker i närheten av två sophus.

Polisen knackar också dörr i bostadsområdet för att hitta eventuella vittnen till det som har inträffat.

Enligt Aftonbladet.se ska mordoffret vara en kvinna som haft en relation med den man som sitter anhållen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Nordost

Mer i ämnet