Roxettes enda Sverigespelning

Uppdaterad
Publicerad

– Peace & Love var den enda arrangör i Sverige som frågade oss, sa Per Gessle lite skämtsamt till SVT innan giget.

Roxettes manager, Marie Dimberg, sa att Per och Marie har höga förväntningar på spelningen och självklart ser fram emot att spela på hemmaplan. Hemmaplan är ju alltid hemmaplan.

Peace & Love

Turnén drar fulla hus

Turnén bandet är ute på nu täcker alla kontinenter och var än bandet kommer så for dom en positiv respons.

– Roxette är gigantiskt stora ute i världen. Det är nästan svårt att förstå att oavsett var i världen vi är så kan fansen deras texter, bara i Australien var exempelvis spelningarna helt utsålda, säger Marie Dimberg.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Det blir förstås en nostalgitripp och så låter Roxette ruskigt bra och är i bra form. Jag tror inte någon kommer att bli besviken, säger hon.

När turnén är slut har Roxette gjort 141 spelningar är dom inte trötta vid det här laget?

– Absolut inte. Dom har tid att ta paus och ta hand om rösten mellan spelningarna, säger Marie Dimberg.

Roxette är unika

Det är inte bara fansen som är lyckliga över bandets spelning utan även arrangören är tacksam.

-Vi är jätteglada över den här bokningen. Roxette är helt unika och även otroligt stora internationellt sett, säger festivalens pressansvarige Ronny Mattsson till SVT Gävledala.

Bildades 1986

Roxette  bildades 1986 och består av Per Gessle och Marie Fredriksson . Roxette har sålt 75 miljoner skivor världen över och har haft fyra singelettor på Billboardlistan i USA: The Look, Listen to Your Heart, It must have been love och Joyride. Roxette hade störst framgång under tiden 1989-1992 då de bland annat gjorde en världsturné kallad ”Join the Joyride World Tour” 1991-1992.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Peace & Love

Mer i ämnet