Nu blir det vinter ....

Uppdaterad
Publicerad

En klass 1-varning för snöfall är utfärdad både för Gävleborg och Dalarna. Mest snö väntas i dalafjällen.

Det snöoväder som idag drar in över landet väntas nu beröra både Gävleborg och Dalarna, det är dock oklart var snögränsen kommer att gå då en mildfront trycker på söderifrån, enligt SVT:s meteorolog Nitzan Gohen.

Tordag: Snöoväder och halka, i fjällen blåsigt

Ett omfattande snöfallsområde har tagit sig in västerifrån och vi kan räkna med att det lokalt kan komma 10-20 cm snö under det kommande dygnet från norra Dalarna och norrut. I samband med snöfallet kan det bli besvärligt på vägarna med halka på flera håll.

I Jämtands och Lapplandsfjällen väntas det dessutom bli blåsigt med hårda vindar på kalfjället och dåligt sikt i kombination med snöfall. Till kvällen och natten mot fredag väntas snöfallet ha nått östra Norrbotten och samtidigt övergår det allt mer i regn när mild luft trycker på söderifrån

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.