Nya regler för lärarstudenter

Uppdaterad
Publicerad

De som till hösten börjar studera till förskollärare och grundskollärare på Högskolan Dalarna får i år bara göra sin praktik i Dalarna. Tidigare har de fått välja skolor i hela landet.

Orsaken är att Högskolan Dalarna vill skapa ett bättre samarbete med skolorna och på så sätt stärka praktiken för eleverna, så att det ska fungera ännu bättre.

I dag har Högskolan Dalarna avtal med flera hundra skolor och kommuner i landet. Med ett begränsat antal skolor ska det bli lättare att hålla koll på vad praktiken ger.

Nuvarande elever har blivit informerade och menar att det nya systemet kan göra att det blir krångligt att ta sig till andra orter än de man tänkt sig från början. Men det finns också fördelar. Nu kommer åtta till tio lärarstudenter att befinna sig på samma skola.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.