Foto: Arkiv/TT Nyhetsbyrån

Överraskad av stor segermarginal

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Johansson och Tove Alexandersson heter årets svenska mästare på långdistans i orientering. Hon var överlägsen, han fick kämpa för segern.

Tove Alexandersson har skaffat sig ett lysande läge i världscupen inför de två avslutande tävlingarna som avgörs i Schweiz om två veckor.

På söndagen visade Stora Tuna-löparen att formen är mycket god. Vid SM i långdistans som avgjordes i Penningby söder om Norrtälje krossade hon allt motstånd.

Segermarginalen till danskan Emma Klingenberg, Järla, var hela sex minuter:

– Jag blev lite överraskad att segermarginalen blev så stor. Men det var ett väldigt bra lopp från min sida. Jag har hållit ihop loppet väldigt bra hela vägen”, säger Alexandersson i ett pressmeddelande

På herrsidan var marginalerna klart mindre än på damsidan. Men Fredrik Johansson hade trots det så pass god tid på att han hann ta med sig en Lidingö-flagga när han kom in på upploppet. Marginalen till tvåan Albin Ridefelt, Linné, var dryga minuten:

– Jag visste att om jag bara skulle få till orienteringstekniken så visste jag att jag hade chansen. Och det fungerade väldigt bra. Jag har sprungit rakt på vid alla kontroller bortsett från en sträcka, då gick jag ut för att springa på vägen”, säger Fredrik Johansson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.