Polisen: Kan finnas en tredje misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

En person är nu anhållen, misstänkt för mordbranden i Hjulbäck. En annan person är gripen och samtidigt finns uppgifter om att det också kan finnas en tredje person som är inblandad.

Två personer, 40 och 20 år gamla greps misstänkta för mordbrand efter en trafikolycka där den bil de körde kraschade in under en lastkaj vid 01.30-tiden, natten mot tisdagen.

De båda misstänkta männen skadades och fördes till sjukhus. En av männen, 20-åringen, har kunnat förhöras under tisdagen och är nu anhållen. 40-åringen är allvarligt skadad och vårdas nu på Akademiska sjukhuset i Uppsala. På tisdagseftermiddagen har 40-åringen fortfarande inte kunnat höras på grund av sitt tillstånd och därför har han heller inte kunnat anhållas.

De båda är misstänkta för mordbrand, tillgrepp av bil, misshandel och vållande till kroppsskada. De ska ha stulit bilen de körde och i samband med den stölden ska bilägaren ha misshandlats och också släpats med när de båda männen körde iväg med bilen.

Det finns också uppgifter som tyder på att det finns en tredje person som är inblandad. Polisen bekräftar detta, men kan inte säga något mer om det i nuläget.

– Det har inkommit sådana uppgifter, jag kan inte svara på om vi söker den personen aktivt. Vi har ingen namn på den här personen, säger Bo Eriksson hos polisen i Dalarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.