Foto: Patrik Boberg/SVT

Polisen söker vittnen till garagebranden i Forssa

Publicerad

Polisen är mycket angelägen om att få in tips gällande garagebranden i Forssa under tisdagsmorgonen. I nuläget finns ingen naturlig förklaring till branden som orsakade stora skador.

Det var strax före klockan sex på tisdagsmorgonen som en garagelänga i Forssa centrum i Borlänge, nära Domnarvallen, började brinna. Riksbyggen förvarade bland annat traktorer, sopmaskiner och gräsklippare i byggnaden som totalförstördes. Räddningstjänsten lyckades dock förhindra att branden spred sig till byggnader intill.

Söker vittnen

Polisen har ännu inte genomfört något teknisk undersökning på brandplatsen, men mycket tyder på att branden var anlagd.

– Vi jobbar fortfarande med tesen att det är en anlagd brand. Det finns ingen naturlig orsak till branden, säger polisens presstalesman Bo Eriksson.

Polisen vill ha iakttagelser från personer som sett någon person, fordon eller andra uppgifter från den aktuella tidpunkten i det aktuella området.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.