Polisen: Vi har fått en del tips

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fått in flera tips från allmänheten om det misstänkta mordet.

Polisen larmades till Öster i Gävle strax före midnatt i fredags av en privatperson. På platsen fanns då en svårt skadad 32-årig man utomhus  som inte var kontaktbar. Senare på sjukhuset konstaterades han död.

Det här är det andra misstänkta mordet på kort tid i Gävle, vilket förstås är resurskrävande för polisen. Samtidigt är det aktuella mordet ett så kallat spaningsmord – det vill säga, det finns ingen misstänkt gärningsman och man vet inte varför det som skedde skedde.

Gävleborg – Mord på Öster i Gävle

Under helgen har flera förhör hållits för att få försöka ta reda på hur 32-åringens sista tid i livet såg ut.

– Då går man tillbaka en tid och tittar på de närmaste dagarna och fram till tillfället för brottet, berättar Mikael Hedström på Gävleborgspolisen.

32-åringen är känd för Gävlepolisen ända sedan ungdomen och dömdes så sent som för några dagar för ett ringa narkotikabrott.

Ett stort område på Öster har varit avspärrat för teknisk undersökning och först på söndagen tvättades spåren av det misstänkta mordet bort.

Hur mannen dödats vill inte polisen säga. Bland annat för att tidpunkt och plats gör att polisen tror att det kan finnas många vittnen som man inte vill påverka.

– Vi har fått en del tips, de bearbetar vi och jobbar med. Men vi tror att det här är en kväll då många varit ute, så vi tror det finns mer uppgifter vi kan få härifrån, fortsätter Hedström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborg – Mord på Öster i Gävle

Mer i ämnet