Populärt med pop och rock

Uppdaterad
Publicerad

Det är många som vill vara med och sjunga i Pop- och rockkören i Falun. Kören är nu inne på sin femte termin och lockar nu över 200 deltagare.

Kören leds av Anna Palmér, som sett ett tydligt ökat intresse för körsång i Falun sedan starten 2012. 

– Jag tror att folk trivs, att man får komma som man är och att det är mycket glädje , säger Anna Palmér.

Under hösten har fokus legat på filmmusik och under måndagen och tisdagen är det upp till bevis med konserter i Lugnetkyrkan.

Samlar in till musikhjälpen

Pop- och rockkören passar också på att samla pengar till den pågående Musikhjälpen, den nationella insamlingen som den här veckan pågår i P3 och SVT.

– I samband med måndagens konsert samlades 3967 kronor in till Musikhjälpen. Det räcker till bromsmedicin för 79 personer i en månad. Ikväll satsar vi på minst lika mycket till, säger Anna Palmér på tisdagskvällen.

I år samlar man in pengar för att hjälpa HIV och Aids-drabbade. Och det är många fattiga människor som drabbas och som behöver hjälp. Varje dag smittas omkring 6.000 personer med hiv. Förra året dog 4.000 personer i aids varje dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.