Drygt ett hundratal personer deltog i demonstrationen. Foto: Daniel Sjöholm

Protester i Söderhamn mot utvisning

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen genomfördes en demonstration i Söderhamn mot att 8-åriga Nadine och hennes familj ska utvisas till Algeriet. Nadine är både född och uppvuxen i Sverige.

Under lördagen hölls en demonstration i Söderhamn med syfte att försöka stoppa Migrationsverkets beslut att utvisa åttaåriga Nadine och hennes familj till Algeriet. Drygt ett hundratal personer mötte upp – snöovädret till trots.

Nadine är både född och uppvuxen i Sverige och för henne skulle en utvisning betyda att hon förlorar hela sin identitet.

Åttaåriga Nadine och hennes bästa vän Ronja har en lång vänskap bakom sig. På lördagen demonstrerade de tillsammans med den ideélla föreningen ”En dag för alla” och många Söderhamnsbor för att försöka påverka utvisningsbeslutet gällande Nadines familj.

Det finns också en hotbild mot Nadines pappa som har en bakgrund som politiskt aktiv i sitt hemland. Men trots det slår Migrationsverket fast i sitt beslut att familjen kan få stöd och hjälp att på nytt etablera sig i Algeriet eftersom de har flera släktingar kvar där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.