Richardsson fick ge upp pallen

Publicerad

Daniel Richardsson försökte hänga med täten i skiathlonen men orkade inte ända in. Han fick nöja sig med fjärde plats.

Daniel Richardsson var med i täten i 20 av skiathlonens 30 km i ett soligt Falun. Då fick han släppa Alex Harvey, Martin Johnsrud och Alexander Legkov. Han tappade först ett par meter som han åkte in och så höll det på ett par gånger innan snöret till slut gick.

– Det kändes bra på klassiskt och jag försökte köra men direkt på skejten kände jag att det inte fanns där. Benet var inte hundra och så hade jag inga superduperskidor heller. Det var väl en kombo men jag försökte kriga på, säger Richardsson till SVT Sport.

Världscupen i längdskidor

Richardsson slutade fyra i ett vacuum efter palltrion. Legkov gav upp strax före upploppet medan Harvey spurtade ner Sundby i en vass finish.

Harvey vann trots att han var sliten

– Det var ett härligt lopp trots att jag kände mig sliten från sprinten igår och mina skidor var så snabba, säger Harvey till SVT Sport.

Marcus Hellner var näst bäste svensk som elva. Calle Halfvarsson var uppe och drog i början men tappade mycket mot slutet och åkte uppgiven i mål som 20:e nästan tre minuter efter täten.

Minitouren i Falun och världscupen totalt avslutas med söndagens jaktstart över 15 km.  Sundby säkrade den totala världscupsegern redan förra helgen hemma i Oslo.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i längdskidor

Mer i ämnet