Så tycker dina politiker

Uppdaterad
Publicerad

Är du nyfiken på vad partierna tycker lokalt inför valet? På vår valsajt har SVT samlat alla partiers hjärtefrågor där just du bor.

Pejl på kommun- och landstingsvalen är en ny tjänst som hjälper väljare att navigera bland alternativen. 1250 politiska företrädare har tagit chansen att  berätta vad de vill göra i just sitt område. Det är SVT som har samlat in och sammanställt alla svar från små som stora partier. Här framgår också vilka som kandiderar för respektive parti, årsinkomster, ålder och partiernas egen sammanfattning av sin politik.

Uppdateras med nya svar

Pejl på kommun- och landstingsvalen kommer att uppdateras löpande med nya presentationer fram till valet.

Val 2014 – Gävledala

–Vi är väldigt glada för responsen redan, men vi hoppas att fler vill ta chansen att presentera sin politik, säger Linnea Heppling på SVT Pejl.

Så gör du

Klicka HÄR och få Pejl på kommun- och landstingsvalen där du bor!

OM PEJL PÅ KOMMUN- OCH LANDSTINGSVALEN

Alla partier med mandat i riksdagen eller EU-parlamentet har blivit inbjudna att vara med. Utöver det har alla partier som har en lista samt mandat sedan valet 2010 blivit inbjudna.

Vill ditt parti vara med eller har du frågor om tjänsten?  Kontaka valpejl@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 – Gävledala

Mer i ämnet