Foto: Camilla Eriksson

Kraftigt snöfall i Sälen

Uppdaterad
Publicerad

Det har snöat rejält i Malung-Sälen trakten under torsdagen och Polisen spärrade av fjällvägen för trafik uppåt på eftermiddagen.

På torsdageftermiddagen hade det kommit upp emot en decimeter på flera håll. Polisen spärrade av fjällvägen från rondellen i Sälens by för trafik uppåt.

– Det är mycket halt där uppe och det har vräkt ner snö. Både lastbilar och bilar har fastnat. Vi har larmat ut sandbilar och de ska vara i närheten, sade dalapolisen på eftermiddagen.

– Först var det totalstopp och en stillastående kö vid stora rondellen i Sälens by, men så småningom började polisen släppa på trafiken långsamt i omgångar, säger bilisten Camilla Eriksson som blev stående i kön efter jobbet på torsdagseftermiddagen.

Strax efter 17-tiden började trafiken kring Sälen att flyta på igen efter att sandbil och plogbil varit igång, men dalapolisen uppger att det är mycket halt i hela Västerdalarna.

Strax innan 19-tiden fastnade en lastbil i en uppförsbacke strax söder om Vansbro.

– Det är glashalt, säger polisen.

Vid 21-tiden på torsdagskvällen hade inga trafikolyckor rapprterats in till polisen.

SMHI har tidigare utfärdat en klass 1-varning över Dalarna, men där var inte dalafjällen inräknade...

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.