De kan ta priset på Guldklaven

Uppdaterad
Publicerad

För första gången kommer dansbandens egen grammisgala – Guldklavengalan – att direktsändas i tv.

Lasse Stefanz som har kallats för Sveriges populäraste dansband har tagit hem det prestigefyllda priset under sex av de senaste sju åren.

I år blir det dock inte så. Streaplers, Sannex och Arvingarna är nu nominerade till att bli landets bästa dansband under 2014.

Dansbandsveckan i Malung 2014

Guldklavengalan anordnas för 15:e året och inleder Dansbandsveckan i Malung – en festival som har blivit en av landets största och äldsta – och en självklarhet för de som är intresserade av dans.

Årets Guldklavengala är tidigarelagd pga VM-finalen i fotboll och börjar redan klockan halv sju på söndagskvällen.

Det blir en två timmar lång sändning från galan, som utgör startskottet av årets dansbandsvecka i Malung, som är en av landets största och äldsta musikfestivaler.

Precis som tidigare kommer galan att direktsändas i Sveriges Radios kanal P4 med Thomas Deutgen som programledare. Men nu står det klart att direktsändningen också kommer att kunna följas av tv-tittarna.

Guldklavengalan sänds under söndagen kl 18:30 – 20:30 i Sveriges Radios P4 och på SVT Play.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dansbandsveckan i Malung 2014

Mer i ämnet