Stina Nilsson pepp på tremilen

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson tog tre silver under VM i Falun. Men hon åkte aldrig längre än 10 km. Idag ska hon utmana de bästa distansåkarna i den prestigefulla tremilen i Holmenkollen.

– Jag har varit ute och testat idag och banan är jätte-jättetuff så det ska bli spännade att testa kroppen uppför alla dessa backar, säger Stina Nilsson som inte räds utmaningen att gå tre hårda mil i Holmenkoll-terrängen.

Nilsson vet mycket väl vad som väntar.

Världscupen i längdskidor

– Jag tycker det är en jättespännande distans. Det går verkligen upp och ner. Man kan ha lite tyngre perioder och sedan kan det gå jättelätt bara några minuter efter. Jag tycker det är kul.

Men något resultatmål har inte Nilsson på söndag. Utan det är det vanliga som gäller. Nöjd om hon lyckas prestera det bästa hon kan.

Men än är Nilsson inte där att hon kan utmana de allra bästa på längre distanser. Hon vet vad som måste bli bättre för att nå dit.

– Jag måste framförallt palla med att köra två tuffa race på en helg. För när jag väl har åkt distans så tycker jag att jag har åkt på en bra nivå men det är väl det att orka prestera bra på distans även om jag haft en tuff sprint dagen innan. Det är utmaningen.

Har du uthålligheten i det tror du?

– Jag vet inte, det får vi se, säger Nilsson med ett leende.

Det hon har är i alla fall ett stärkt självförtroende efter VM-framgångarna.

– Jag är samma person fortfarande men det är klart att jag som skidåkare har fått större självförtroende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i längdskidor

Mer i ämnet