Foto: SVT/arkivbild

Storsatsningen på Domnarvsvallen avbryts

Uppdaterad
Publicerad

I dagsläget finns det inget fotbollslag i Borlänge som spelar i Superettan 2014 och därigenom omfattas av fotbollsförbundets arenakrav, så kommunen avbryter upphandlingen av entreprenör

Den 4 juni fattade kommunfullmäktige beslut om att rusta Domnarvsvallen för att klara de krav som Fotbollsförbundet ställer på arenorna för de klubbar som spelar i Superettan och Damallsvenskan.

Nu när det sportsliga läget ser annorlunda ut väljer Borlänge kommun att avbryta upphandlingen av entreprenör för ombyggnation om Domnarvsvallen.

– Riskerna med kommunfullmäktiges beslut var tydliga och nu tar vi vårt ansvar och genomför beslutet i etapper i samförstånd med fotbollsklubbarna, säger Jan Bohman (S), ordförande i kommunstyrelsen i ett pressmeddelande.

Nästa steg blir att titta på olika etapplösningar för Domnarvsvallen och vad de innebär ekonomiskt. Därefter kommer finansutskottet, som är styrgrupp för ombyggnationen, fatta beslut om hur arbetet ska fortskrida. Det är fortfarande föreningarnas planhyror som ska finansiera en ombyggnation.

– Dalkurd FF har en chans att gå upp i Superettan och om det inträffar utgår jag från att de söker och får dispens på arenakraven nästa säsong. Vi har en dialog med Dalkurd FF för att få till en bra lösning för dem oavsett hur säsongen slutar, säger Jan Bohman.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.