Foto: Josef Björnetun/SVT

Ströp gås till frukost

Uppdaterad
Publicerad

En 16-åring ströp en kanadagås vid Siljans strand.

En berusad 16-åring lyckades fånga och strypa en Kanadagås vid Siljans strand, efter festligheterna på Classic Car Week. Ett vittne såg tumultet vid stranden och ringde polisen. Polisen kunde gripa 16-åringen och han är nu misstänkt för djurplågeri.

Ynglingen själv vill inte kännas vid att han begått något brott. Han hävdade att det är jaktsäsong och att han tänkte plocka och tillreda fågeln. När han greps var gåsen redan död, dock inte tillagad.

– Han har besökt Classic car week och har enligt egen utsago på morgonkvisten centralt i Rättvik, vid Siljans strand, träffat en gås som han ville äta upp till frukost. Jag vet inte vad han har använt för jaktmetod men han har väl på något sätt överraskat gåsen, det har skett handgripligen vilket ju i någon mening är imponerande, säger Magnus Werkmästar, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.