Foto: Arkiv/TT Nyhetsbyrån

Tidigare Brynäsmålvakt storspelade i natt

Uppdaterad
Publicerad

Två svenskar storspelade när Boston slog Minnesota med 3-2 på bortaplan i nattens NHL-ishockey. Forwarden Loui Eriksson avgjorde på övertid, och utsågs till en av tre stjärnor.

Förra Brynäsmålvakten Niklas Svedberg lyste med hela 35 räddningar också likt en stjärna tillsammans med Minnesotas högerforward Jason Pominville, som jämnade ut matchen till 2-2 i tredje perioden.

Men svensken Carl Söderberg, som slog in Bostons första mål efter passning av Loui Eriksson, skötte upptakten för avgörandet. Han hittade Eriksson, som efter 2:30 övertidsminuter nätade bakom finske målvakten Niklas Bäckström i Minnesotaburen.

Det räckte inte att Eddie Läck, som spelat i både Leksand och Brynäs, gjorde en bra match i Vancouver-målet med en räddningsprocent på 96,4 procent. Läcks Vancouver förlorade ändå hemma mot Dallas med 0-2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.