Tjejer ska jämna ut popvärlden

Publicerad

Ett popkollo bara för tjejer, ja det är något man hoppas skall hjälpa jämställdheten i en annars mansdominerad bransch. Ett fyrtiotal tjejer från hela Gävledala-trakten har under veckan varit med på Popkollo i Falun.

– Om man tittar hur det ser ut i våra replokaler och på musikscener över landetså är det väldigt få tjejer. Det vill vi göra något åt med ett sådant här läger kan man boosta lite extra, ha med kvinnliga förebilder och se till att vi kan ändra på det här.

I två omgångar har popkollot ordnats i sommar. Det är den andra gruppens kollovecka som nu går mot sitt slut. I den gruppen finns de som har lite mer erfarenhet av musik och veckan avslutas med en konsert där de får visa vad de lärt sig.

– Man har lärt sig en del saker från alla människor här och sen har vi skrivit låtar så att man har blivit bättre på det, säger Sofie Hansson, som är en av deltagarna.

– Det roligaste är att vara nere i replokalen och repa och spela musik, tillägger Hanna Lidberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.