Trygghet för busschaufförer i fokus

Uppdaterad
Publicerad

Dalatrafiks busschaufförer måste få tryggare anställningsförhållanden – något de stridit för länge.

Och nu lyssnar Region Dalarna på kraven och stoppar en pågående upphandling om vilket bolag som ska köra Dalatrafiks bussar i framtiden.

– Det här är skönt säger Carina Holmström som är en av 350 chaufförer som kör Dalatrafiks bussar.

Dalarna – Dalatrafik

När Nobinas avtal gick ut förra året sa man upp alla busschaufförer och servis-personalen från sina tjänster och uppmandade de att söka på nytt. Det här vill varken kommunen Region Dalarna, facket  eller busschaufförerna själv uppleva igen vid en ny upphandling. Därför stoppas nu den pågående upphandlingen och man skriver om kraven för det bolag som är beredd att ta över busstrafiken i Dalarna i juli 2016.

– Det här betyder allt, du vet att du kan betala huset och alla räkningar det är helt enkelt jätteskönt. säger Carina Holmström.

– Vi har under en lång tid fört diskussioner och informerat om att det här är ett krav som ska och får ställas så vi är mycket nöjda att politikerna nu lyssnar säger Cilla Rohdin ordförande i Kommunal Bergslagen.

– Det är en stor seger kanske den största menar Rohdin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Dalatrafik

Mer i ämnet