Foto: Scanpix

Trygghetslarm ur funktion

Publicerad

Under dagen slutade omkring 100 trygghetslarm att fungera i Borlänge kommun. Hemtjänstpersonal har ringt runt till alla som berörs och erbjuder extra besök under kvällen och natten.

— Vi fortsätter med den här krisberedskapen tills systemet fungerar igen, säger Anna Andersson vid Borlänge kommun.

Leverantören av trygghetslarmen och nätleverantören arbetar vidare under natten med felsökning av de trygghetslarm som omfattas av problem och det digitala nätet. Förhoppningen är att felet ska kunna avhjälpas i morgon.

I några fall har det inte gått att nå larmanvändarna och då har hemtjänsten kontaktat anhöriga eller åkt direkt till användarna.

— Vi ser allvarligt på att trygghetslarm inte fungerar och följer kommunens beredskap som bland annat innebär en utökning av bemanningen för att kunna göra fler hembesök, säger Anna Andersson, sektorschef sociala sektorn, i ett pressmeddelande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.