Ungt Brynäs laddade för SHL-premiär

Uppdaterad
Publicerad

Årets Brynästrupp är ovanligt ung och innehåller en efterlängtad återvändare och ett intressant tvillingpar.

På onsdagen drar Svenska hockeyligan igång – för Brynäs startar den på torsdagen med bortamöte mot Frölunda.

– Hungrigt, ungt och intressant, så beskriver brynästränaren Tommy Jonsson årets trupp.

Årets Brynäs är ovanligt ung, snittåldern ligger på 23,6 år. Inför den här säsongen tappade Brynäs flera tongivande spelare så det har blivit hela elva nyförvärv vilket betyder att tränaren Tommy Jonsson nästan har ett helt nytt lag att jobba med.

Ett av nyförvärven är Niclas Andersén som efter två år i den ryska ligan har återvänt till Brynäs där han spelade säsongerna 2007 till 2012.

– Det känns kanon, det har varit två bra år i Ryssland. Men jag kände att det var dags att flytta hem och Brynäs har jag varmt om hjärtat och jag har haft fem bra säsonger här innan och könner staden och allting och nu när vi kommer till seriestart så känns det kanon, säger den nyblivne lagkaptenen Niclas Andersén.

Brynäs har i år också förstärkt truppen med tvillingarna Pathrik och Ponthus Vesterholm som kommer närmast från allsvenska BIK Karlskoga. Två 22-åringar som aldrig tidigare har spelat på den här nivån.

– Jag tycker att det såklart är jättekul att spela på den här nivån. Det ska bli en härlig utmaning att se om man klarar av att spela på den här nivån och se hur bra man är, säger forwarden Ponthus Vesterholm.

Hur långt kan årets lag gå?

– Jag tycker det kan gå hela vägen. Det är jättesvårt att säga på förhand om man jämför alla lag, man kan bara ha koll på pappret vad man har att jämföra med, säger Niclas Andersén.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.