Våldtogs från 13-års ålder

Uppdaterad
Publicerad

I ett videoklipp beskriver 18-åriga Sara Stille hur hon under tidiga tonåren utsattes för sexuella övergrepp – klippet lades ut på Facebook i söndags och hittills har det fått ett enormt genomslag. Nu hoppas hon att berättelsen ska stärka andra tjejer i liknande situationer.

Det som klippet handlar om är en 18-årig tjejs berättelse om hur en vuxen person på orten där hon bodde utsatte henne för sexuella övergrepp – övergrepp som började när hon var 13 år.

När övergreppen pågick bodde Sara i Dalarna – och när närmare två år hade gått träffade hon en pojkvän och flyttade till Hudiksvall där hon idag går gymnasiet. Hon hade kommit ifrån övergreppen men såren och minnena gjorde att hon mådde psykiskt väldigt dåligt. Det dröjde till i mars förra året innan hon förmådde att anmäla mannen.

– Jag tror inte att man kan må bra och leva ett normalt liv om man inte fått upprättelse för det man varit med om. Och det enda sättet att få det är att sätta ned foten och säga att det här var fel, du gjorde fel mot mig, berättar Sara Stille.

Se mer i klippet här ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.