Foto: Länsstyrelsen Dalarna

Vanvårdade hundar fortfarande hemlösa

Uppdaterad
Publicerad

I mars omhändertogs 26 hundar från en hundägare på grund av djurplågeri.

Det var efter att Länsstyrelsen genomförde en kontroll i början av mars i år som beslutet togs att omhänderta hundarna. Hundarna var kraftigt avmagrade, skadade och extremt törstiga.

En valp och tre vuxna hundar fick avlivas efter kontrollen, på grund av att de var sjuka och skadade. De andra hundarna fick veterinärvård och transporterades sedan till ett tillfälligt boende på ett hundpensionat i Rättvik och ett i Orsa.

Sedan hundarna omhändertogs har personer från hela landet har hört av sig till polisen och visat intresse att ta hand om hundarna. Dock har bara hälften av hundarna fått nya ägare skriver Dala Demokraten.

– Om det inte går att omplacera hundarna kommer de att avlivas i slutändan. Vår förhoppning är att hitta nya hem till alla, säger djurskyddskontrollanten Johanna Öije på Länsstyrelsen Dalarna.

Hundarna som är kvar kostar mellan 3000 och 5000kr.

– Vi kommer ha kvar hundarna på hundhemmen i alla fall till efter påsk, säger Hans-Erik Rehnstam vid dalapolisen till Dala Demokraten.

För mer information om hundarna och eventuell omplacering. Vänligen kontakta polisen i Dalarna på 114 14.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.