Skogsbrand utanför Krylbo. Foto: Niklas Hagman

Varnar för stor brandrisk

Uppdaterad
Publicerad

Nu varnar länsstyrelsen och alla räddningstjänster i Dalarna för mycket stor brandrisk.

Varningen gäller nästan hela Dalarnas län och riktar sig såväl till dem som arbetar i skog och mark som till allmänheten.

De som arbetar i skog och mark uppmanas av länsstyrelsen att vara mycket försiktiga speciellt vid användning av markberedare. ”I närheten av maskinen är det bra om en perosn finns till hands och kan ingripa med släckutrustning”, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Det är också eldningsförbud i hela länet och all öppen eld är förbjuden. Att använda en grill i sin egen trädgård under uppsikt går fortfarande bra – men man bör vara extra försiktig med engångsgrillar som kan bli mycket varma.

Under dagen har ett flertal larm om skogs- och gräsbränder kommit in till SOS Alarm, bland annat från Grycksbo, Svärdsjö, Fämten i Malung, Dala-Floda och Fjätervålen i Idre.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.