Beachvolleyfest på Skrea strand

Uppdaterad
Publicerad

Rekordmånga lag spelar just nu beachvolleyboll-SM på Skrea Strand i Falkenberg. I år spelas för första gången en tre-mannaturnering som ska göra tävlingen roligare.

SM i beachvolleyboll pågår för fullt på Skrea strand i Falkenberg. Normalt består ett lag i beachvolleyboll av två spelare men i år spelas för första gången en tre-mannaturnering för att uppfylla riksidrottsförbundets regler om mindre krav inom idrotten. I den klassen spelar bland annat lag Orange som lyckats ta sig hela vägen till final.

– Vi kommer att tänka på att samarbeta och göra så gott vi kan, säger Åsa Torstensson. Hon tävlar i lag Orange och tjejerna i laget tävlar i beachvolleyboll för första gången.

Alla får medalj

Tre-mannaturneringen ger inga rankingpoäng och alla får medalj.

– Jag tycker det är jättekul.  Vi har alla spelat inomhus men jag tycker detta är roligare, säger Maja Wiberg.

– Man får vara ute i det fina vädret och man får röra bollen mer och så, fyller Åsa Torstensson i.

Istället för åldersindelning är klasserna uppdelade efter svårighetsgrad och spelarna väljer själva i vilken klass dom vill tävla.

– Det blir jämnare matcher och det är roligare för nybörjarna som får möta andra nybörjare, säger Kristina Gelin Hellgren, tävlingsledare på Svenska Volleybollförbundet.

Rekordstort intresse

Mästerskapet pågår till på lördag då seniorfinalerna avgörs. Intresset för sporten är rekordstort, 420 lag spelar i år på 21 banor.

– Det är många som har varit här och tittat och kanske hejat på sina syskon så det är många som kommit till på det sättet, säger Kristina Gelin Hellgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.